website-header-final5

Versterken van gezondheidsvaardigheden in de eerste lijn - projectoproep

Het Fonds Dr. Daniël De Coninck lanceert samen met de Koning Boudewijnstichting een projectoproep rond het versterken van gezondheidsvaardigheden in de eerste lijn.

Mensen nemen dagelijks beslissingen over hun gezondheid. Om dat op een weloverwogen, bewuste manier te doen, hebben ze de juiste informatie en handvatten nodig die ze begrijpen en kunnen gebruiken. Dit vergt gezondheidsvaardigheden. Burgers en patiënten willen graag een actieve rol opnemen in de zorg voor hun eigen gezondheid en ziekte en die van hun naasten. Maar ze ondervinden vaak moeilijkheden om zelf de regie te kunnen voeren.
Meer informatie over deze projectoproep kan je hier terugvinden. Deadline voor indienen van dossiers is 1/4/2019.

Vanuit ELZ Dender onderzochten wij de mogelijkheid om met een aantal geïnteresseerde partners een gezamenlijk dossier in te dienen binnen onze regio.

Vanuit de Voorlopige Zorgraad ELZ Dender wordt dit project opgevolgd door Ria Vanderstraeten.

De insteek is ‘Hoe de dialoog verbeteren tussen hulpverlener en PZON/mantelzorger via het promoten van de 3 vragen die je best aan je hulpverlener stelt.’.Wil jij of jouw organisatie actief meewerken aan dit project? Nam jij reeds een initiatief binnen onze regio rond het thema versterken van gezondheidsvaardigheden? Dan nodigen wij jou graag uit op het werkoverleg donderdag 28 maart 2019 om 11 u in Wit-Gele Kruis, Kerkstraat 36, 9200 Dendermonde.

Graag een seintje via eerstelijnszone@gmail.com indien je aanwezig zal zijn. Vermeld ook je GSM-nummer dan voegen we jou toe aan een Whatsapp-groep om voorafgaand verdere toelichting te bezorgen.
MailPoet